Was jij je er al bewust van?

Tegenwoordig zijn we ontzettend doel- en resultaatgericht. We willen naar een bepaalde uitkomst. Als we niet snel genoeg resultaat zien, dan stoppen we er mee. Het duurt te lang, het kost te veel moeite.

We weten toch wat we willen? Waarom gebeurt het dan niet?

Ik denk dat we tegenwoordig enorm snel leven. Alles moet snel. Stil staan en even rondkijken is iets wat we amper doen. Niet willen en soms ook niet kunnen. Sterker nog we zijn soms gewoon bang om stil te staan en echt te luisteren. En dan vooral naar jezelf te luisteren. In de spiegel te kijken, je leven rond te kijken… en jezelf de vragen te stellen: Hoe gaat het nou echt met mij? Hoe voel ik mij nou echt? Waar ben ik nou eigenlijk mee bezig?

Stil staan en je masker laten vallen en hier oprecht antwoord op geven. Dat kan best wel eens heftig zijn. Je gaat je namelijk bewust worden van hoe je er nu voor staat. En hoe je voor jezelf zorgt.

Maar waarom zou je dat niet elke dag doen? Je elke dag bewust zijn van jezelf en wat je ECHT nodig hebt en wilt. Dat is dan toch het recept voor een gelukkig en gezond leven?

En daar hebben we dan geen tijd voor?

Daar zijn we dan bang voor?

Het mag toch niet zo zijn dat we BANG zijn om een GEZOND en GELUKKIG LEVEN te leven? Dat we er geen ruimte voor willen maken?

Vinden wij dan anderen en andere dingen allemaal belangrijker dan dat we zelf gelukkig en gezond zijn…

Dat kan toch niet waar zijn!!

We zijn zo gericht op de buitenwereld, op social media, op ‘hoe het zou moeten zijn’, op anderen, etc… dat we onze binnenwereld compleet vergeten. De relatie die je met jezelf hebt.

Want daarin schuilt het echte geluk.

Als je werkt aan de verbinding met jezelf, dan zal de rest van je wereld ook veranderen. Maar dan moeten we ons wel weer even heel bewust worden van onszelf en weer kennis maken met onszelf.

Elke dag opnieuw. Bewust worden van wat je doet en waar je mee bezig bent. Wat heb je echt nodig en wat wil je echt doen?

Dat heeft tijd nodig, dus neem die tijd. Neem die hobbels die er uit voort komen. En geef vooral niet op als het even pijn gaat doen. Want soms komen we erachter dat we eigenlijk iets heel anders willen dan waar we nu mee bezig zijn.

En dat is niet erg, als je maar weet dat je er iets aan kan doen. Er is tijd. En ruimte voor als jij jezelf het allerbeste gunt.

Het heeft allemaal met prioriteiten te maken. Geen tijd is onzin. Jij kiest er alleen elke keer weer voor dat jij zelf niet belangrijk genoeg bent.
Niet belangrijk genoeg om gezond te zijn. Niet belangrijk genoeg om gelukkig te zijn. Niet belangrijk genoeg om leuke mensen in je leven te hebben. Niet belangrijk genoeg om voor jezelf te zorgen. Niet belangrijk genoeg om tijd te maken voor wat je echt belangrijk vindt! enzovoort…

Verwacht je dan dat iemand anders het voor je doet?

Niemand gaat het voor je doen, niemand anders kan het voor je doen.

Alleen jij!

Maar dan moet je nu wel eens bewust worden van waar je mee bezig bent en hoe belangrijk je jezelf vindt!

En je daar dan stappen in gaat maken, leer echt naar jezelf te luisteren..

Wedden dat je leven er dan anders uit gaat zien?

En als je leven dan gaat veranderen. Jijzelf gaat veranderen.

Wees je er dan even heel bewust van al die kleine zaken die positief gaan veranderen. Omdat jij jezelf weer op nummer 1 zet.

Gewoon omdat het zo hoort! Omdat het je geboorterecht is om je goed te voelen, gezond te zijn en onwijs gelukkig te zijn.

En dat lieve mensen heeft niets met egoïsme te maken. Maar juist het tegenovergestelde: je geeft jouw beste versie terug aan de wereld. En je leert andere mensen ook van zichzelf te houden. Als we allemaal een beetje meer van onszelf gaan houden, dan komt het wel goed met de wereld.

Als we maar heel bewust zijn!

____

Meer weten over mijn coahcing en trainingen? Kijk dan eens op mijn website: www.welzijnspraktijkberghem.nl

of email direct als jij bewust met jezelf aan de slag wil: info@welzijnspraktijkberghem.nl