De volle maan staat weer aan de hemel en voor veel mensen betekent het een paar nachten slecht slapen. Heeft die maan dan echt zoveel invloed? Ja! En dat heeft niet alleen effect op ons slapen, maar er gebeuren wel meer dingen.

Zo is het tijdens een volle maan ook altijd veel drukker op de eerste hulp bij het ziekenhuis. Worden er naar verhouding meer kinderen geboren en is er ook meer criminaliteit.

Dat het dus wat onrustiger wordt in de wereld, kunnen we dus wel stellen. En zeker als je daar gevoelig voor bent dan heb je dat zo in je systeem zitten.

Je wordt ongeduldiger, korter af en maakt je enorm druk om van alles. Dus als je dat gevoel hebt dezer dagen, geen paniek! Het is de maan die je een handje erbij helpt.

Overigens natuurlijk geen vrijbrief om tegen iedereen maar kortaf te doen en ongeduldig te gaan zuchten als het voor jou iets te lang duurt.

De maan is wat dat betreft maar een mooi iets, die door er alleen maar te zijn iets in beweging zet. Of brengt.. en daarbij ook nog een gevoel kan creëren.

De maan doet niets anders dan zijn. Zegt niets en kan zich dus ook niet anders voor doen dan wat het is. En daarmee is het perfect. Gewoon omdat de maan is zoals die hoort te zijn. Zichzelf.

En soms is het ook voor jezelf gewoon belangrijk om te zijn. Verder niets. Alleen maar zijn en jezelf te zijn.

Zeker in deze dagen van onrust is het soms een verademing om gewoon te zijn. Niets meer en niets minder. Geen oordelen, over jezelf of over anderen.

Stil staan en zijn.

Want ondanks dat de maan niets zegt en alleen maar is, is het een onwijs krachtig ding.

Maar zo is dat ook voor jou. Als jij puur en alleen jezelf bent dan ben je zonder iets te zeggen zo krachtig. Je aanwezigheid is dan genoeg om kracht te voelen.

En als jij alleen maar bent. Dan zul je een rust ervaren die jij de hele dag meeneemt. Die straal je uit en laat anderen ook voelen hoe die rust is. Net zoals je dat bij de maan voelt.

Ik wens je vandaag een enorme fijne dag toe en ik hoop dat je vandaag mag zijn.

Ik hoop dat je vandaag mag voelen hoe dat voelt.

En ik hoop dat je vanavond even de tijd neemt om de maan te zien en te voelen wat die maan jou brengt en zegt. Sta er open voor en ontvang.

Voel de rust en geniet daarvan!

______

Op maandag 5 november gaan we van start met het 10 daagse programma: ‘Lief zijn voor jezelf”. Voor maar €9,99 neem ik je 10 dagen mee in de wereld van lief zijn en liefde voor jezelf. Leer stap voor stap samen met mij hoe je dat doet en wat het voor jou betekent.

Opgeven via: info@welzijnspraktijkberghem.nl