Soms heb je van die momenten die gewoon even niet handig zijn. Je zegt misschien het verkeerde of doet juist net dat wat niet handig is. Dat laatste was voor mij vanmiddag heel erg van toepassing.

Ik gaf namelijk op een kruispunt even geen voorrang aan de auto van rechts. Dat ging gelukkig allemaal goed! En terwijl ik heel hard riep SORRY! (weet ook niet waarom, ze horen je echt niet) Zag ik dat het geen gewone auto was… nee dit was een politie auto. Lekker handig! Geef je een keer GEEN voorrang… is het direct aan de mensen die moeten zorgen dat je je aan de regels houdt!

Maar aangezien ik dit nu schrijf, snap je wel dat ik niet direct in de boeien ben geslagen En gelukkig hebben ze iets veel belangrijkers te doen!

Het zijn van die momenten, een ogenblik en fractie van een seconde dat er iets gebeurt wat niet handig is of misschien juist wat WEL handig is. Die secondes zijn zo kort, maar zouden eventueel wel je complete leven kunnen veranderen.

Als je net een andere beslissing zou maken. Dan was je leven misschien ook compleet anders. Dat je wel had beslist een lot te kopen, en dat het dan de winnende was! Dan zat je er wellicht heel anders bij.

Wie zou je zijn zonder al die beslissingen of juist met al die beslissingen.. goed of fout. En het mooie is dat we het niet weten. We kunnen gissen en raden. Maar zeker weten doen we het nooit. Er zijn geen garanties. Ook niet als je altijd het juiste of het goede doet.

Je kunt alleen beslissingen nemen vanuit jezelf en voor jezelf. En dan maar los laten en vertrouwen dat alles loopt zoals het zou moeten lopen.

Een beslissing die je neemt in een fractie van een seconde. Die je niet altijd terug kan nemen.

En hoe maak je die.. vanuit gevoel.. vanuit denken… vanuit je hart? Of doe je wat je denkt dat hoort?

Hoe ga jij je leven bepalen? Elke seconde weer opnieuw?

Jij bepaalt en jij beslist!

En doe je even iets doms, dan hopen maar dat de politie het niet ziet