Tijdens mijn studie tot natuurvoedingsadviseur is naast een heleboel kennis, mij heel erg duidelijk geworden dat wat je eet wel zo ongelooflijk veel invloed heeft op je lijf en je leven.

Dit wist ik al wel, maar door zoveel voorbeelden en theorie wordt het eens te meer duidelijk dat dit echt de basis is voor je lijf en je leven.

Een aantal jaren geleden zat ik met een burn out thuis. Ook ik dacht toen dat het met wat rust, wel weer redelijk snel zou goed komen. Niets was minder waar. Juist toen ik rust nam, zakte ik nog verder weg. En dat een burn out meer was dan iets wat tussen je oren zit, werd mij duidelijk.

Dagen achterheen zat ik met zware hartkloppingen op de bank, meer dan eens was ik bang dat dit letterlijk niet goed zou komen en wachtte af tot ik misschien 112 moest bellen. Dat deed ik nooit, omdat ik nog steeds ergens vond dat ik me niet zo moest aanstellen en dat er mensen waren die daadwerkelijk iets ergs hadden. (die denkwijze zorgde waarschijnlijk voor de burn out)

Mijn lijf was compleet ontregeld, moe en ook mijn hele hormoonhuishouding stond op z’n kop. Na een paar uur op te zijn, kon ik weer slapen, of moest ik weer slapen. Het waren uitdagingen die ik nog nooit had meegemaakt.

Het vertrouwen in mijn lijf en mijn hoofd was weg. Hoe kon ik hier nou ooit nog uitkomen. De dag dat ik een keer niet hoefde te huilen zag ik als een eerste overwinning.

Na veel te lezen en hulp in te schakelen, wist ik dat ik niet gek was. Dat ik geen mietje was die het allemaal niet aan kon. Dat ik niet had verloren en dat wat ik meemaakte iedereen zou kunnen overkomen.

Dat het eraan zat te komen, realiseerde ik mij pas daarna. Dat ik het uiteindelijk als een kado zou zien, dat kwam nog veel later.

Dat voeding voor mij zo ontzettend veel heeft gedaan, dat had ik ook niet direct gedacht. Ik at altijd al gezond, maar dat ik door een complete detox periode en nog meer veel gezond voedsel mijn lijf kon laten uitrusten was voor mij een eye opener. De vitamine tekorten weer aanvullen die mijn lijf had opgelopen en mijn hormonen weer in balans laten zijn. (mocht je meer willen weten over hoe ik dat exact heb gedaan, mail mij gerust)

Voeding is daadwerkelijk een medicijn. En door die ervaring ben ik uiteindelijk ook de opleiding tot natuurvoedingsadviseur gaan doen. Omdat ik zelf heb ervaren wat voeding voor je kan doen.

Je lijf kan alleen goed functioneren met de juiste bouwstoffen. En die bouwstoffen vind je allemaal in je voeding. Met soms een aanvulling van de juiste supplementen, want de voeding die we tegenwoordig kopen bevat helaas lang niet zo veel vitamines en mineralen als 20 jaar geleden.

Hoe goed je lijf kan voelen zijn we soms vergeten. Maar dat je energie hebt van begin tot einde van de dag, zonder dipjes.. is misschien al wel een indicatie! Allergieën, pijntjes, ongemakken, burn outs, depressies en nog veel meer lichamelijk en psychische aandoeningen kunnen vaak al enorm worden aangepakt met voeding

En toch merk ik helaas nog steeds dat het goed voor je lijf zorgen met voeding nog steeds niet altijd serieus wordt genomen.

Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leefstijl is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen. Ziek worden is niet altijd een kwestie van pech. Je lijf kan zich behoorlijk lang redden, maar uiteindelijk openbaart het zich toch. (uiteraard wil ik niet beweren dat alles altijd je eigen schuld is)

Maar als we met een paar simpele aanpassingen ons lijf en leven gezond kunnen krijgen en houden. Waarom doen we dit dan niet?

Misschien zit jij nu niet lekker in je vel, voelt je lijf zich niet continu energiek en ben je gewoon niet blij. Dan wil ik je heel graag helpen en begeleiden bij het aanleren van een gezondere lifestyle!

Omdat je het verdient je zo goed mogelijk te voelen!!

Meer info of aanmelden voor een kennismaking: info@welzijnspraktijkberghem.nl