We zijn vaak bezig met normaal zijn. We moeten normaal zijn, normaal doen, aanpassen aan de norm. Waarom zou ik anders doen dan de rest? Wat maakt mij dan speciaal dat ik het wel anders kan? Wat als iedereen mij raar vindt?

Het gekke is alleen dat de mensen met wie je het meeste omgaat, uiteindelijk ook jouw normaal bepalen. En dus onwijs veel invloed hebben op jouw leven. Doet iedereen aan sport? Dan vind jij het waarschijnlijk ook normaal dat iedereen dat gebeurt.

Ook ik betrap mij er wel eens op. Sommige dingen die ik normaal vind, zijn helemaal niet zo normaal voor een andere grote groep. En dat maakt het natuurlijk ook niet beter of slechter dan het andere.

Voor iedereen is dat verschillend en voor iedereen is dat een andere manier van het leven leven.

Of misschien wel: een andere verwachting van het leven. Of andere prioriteiten. Andere normen en waarden. Overtuigingen.. en ga zo maar door.

En wellicht heb je wel bedacht dat het leven op een bepaalde manier geleefd moet worden en heb je geen idee wat er allemaal nog mogelijk is. Hoe goed je je kan voelen. Hoe leuk werk kan zijn. Hoe veel overvloed aan alles in je leven kan zijn.

Als we niet weten of kunnen zien dat het allemaal mogelijk is. Kan het dan wel?

Moeten we het eerst ervaren, of is het voor je zien al genoeg? Het visualiseren van je gewenste situatie?

Ik denk dat als je het voor je kan zien, dat je het dan ook kan behalen! En met mij velen groten der aarde (Einstein, Oprah Winfrey, Tony Robbins). Het dromen/visualiseren van je mooiste leven, zorgt er al voor dat je het sneller naar je realiteit haalt. Dat het haalbaarder wordt. Je weet immers waar je naar toe gaat. Je ziet het helder voor je, je voelt het… en dan is er alleen nog maar actie voor nodig.

En geloof in jezelf en in jouw dromen. Je misschien niets aan trekken van wat je zelf denkt, of wat anderen vinden. Je niet laten tegenhouden door angsten, belemmerende overtuigingen of de drang normaal te zijn!

Jouw droomleven kan je nieuwe normaal worden. En als dat zo is! Dan zou ik wel willen zeggen: doe maar gewoon normaal!!